Pomazánka na tousty - lacná a rýchla

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na 1 dávku: 1 kg pomletého bravčového mäsa - plecko, .........1 kg rajčín............1 kg papriky..........3-4 ks cibule...............1 Nakladač,..........feferónky podľa chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Zeleninu pomeliem na mäsovom mlynku. Dám variť. Po 10 minútach pridám mleté mäso, nakladač (preosejem na sitku). Pozor, nakladač je veľmi slaný, stačí aj 3/4 sáčiku, treba pomaly sypať a ochutnávať. Spolu všetko varím 1 hodinu. Dám do pohárov a sterilizujem na 100 stupňoch 15 minút.
Feferónku si múže dať každý ako má rád, ja som pomlela 4 zavárané spolu so zeleninou a je to jemne pikantné.
 |
Tu sú potrebné ingrediencie. Robila som 2 dávky naraz. Paprika vyčistená, rajčiny pokrájané, mäso zomleté. |
 |
Takto vyzerá pomletá zelenina. Nakoľko sa mi pokazil robot, tak melieme ručne. Ale snáď Ježiško prinesie nový..... |
 |
Melie celá rodina... |
 |
Poniektorí od únavy zaspali pri mletí... |
 |
Začíname variť pomletú zeleninu. Pomazánku varím odokrytú, aby sa prebytočná voda vyparila. |
 |
Po 10 minútach varu pridám pomleté mäso a preosiaty nakladač - pozor - opatrne, je slaný, na 1 dávku stačí 3/4, na 2 dávky 1,5 nakladača. |
 |
Pomazánka je po 1 hodine uvarená. |
 |
áááá máme ju zavarenú v pohároch. Z 2 dávok som urobila 15 trojdecových pohárov. Zavárame pri 100stupňoch 15 minút.
Naozaj je suprová, každý chlap ju ocení, keď mu dáte do nej ešte feferónky.
Dobrú chuť. :-) |