Pomazánka na tousty - lacná a rýchla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 1 dávku: 1 kg pomletého bravčového mäsa - plecko, .........1 kg rajčín............1 kg papriky..........3-4 ks cibule...............1 Nakladač,..........feferónky podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Zeleninu pomeliem na mäsovom mlynku. Dám variť. Po 10 minútach pridám mleté mäso, nakladač (preosejem na sitku). Pozor, nakladač je veľmi slaný, stačí aj 3/4 sáčiku, treba pomaly sypať a ochutnávať. Spolu všetko varím 1 hodinu. Dám do pohárov a sterilizujem na 100 stupňoch 15 minút.

Feferónku si múže dať každý ako má rád, ja som pomlela 4 zavárané spolu so zeleninou a je to jemne pikantné.

Tu sú potrebné ingrediencie. Robila som 2 dávky naraz. Paprika vyčistená, rajčiny pokrájané, mäso zomleté.
Takto vyzerá pomletá zelenina. Nakoľko sa mi pokazil robot, tak melieme ručne. Ale snáď Ježiško prinesie nový.....
Melie celá rodina...
Poniektorí od únavy zaspali pri mletí...
Začíname variť pomletú zeleninu. Pomazánku varím odokrytú, aby sa prebytočná voda vyparila.
Po 10 minútach varu pridám pomleté mäso a preosiaty nakladač - pozor - opatrne, je slaný, na 1 dávku stačí 3/4, na 2 dávky 1,5 nakladača.
Pomazánka je po 1 hodine uvarená.
áááá máme ju zavarenú v pohároch. Z 2 dávok som urobila 15 trojdecových pohárov. Zavárame pri 100stupňoch 15 minút. Naozaj je suprová, každý chlap ju ocení, keď mu dáte do nej ešte feferónky. Dobrú chuť. :-)