Kolac so syrom a sampinonmi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

180g hladkej muky, 1/3 balicku kypriaceho prasku, 90g tuku, 3 lyzice bieleho jogurtu, sol.
Napln:
2 cibule, 50g masla, 200g sampinonov, 4 vajcia, 3dcl mlieka, 150g tvrdeho syra, sol, ml. c. korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Muku preosiatu s kyp. praskom vymiesame s pokrajanym tukom, pridame jogurt a sol a vypracujeme hladke cesto. Asi na pol hodiny ho dame do chladu, potom z neho vyvalkame gulaty plat, ktorym vylozime dno a steny kolacovej formy. Dno popichame vidlickou a kratko zapecieme. Na masle spenime cibulu a na nej podusime domakka pokrajane hriby. Rozotrieme to na zapeceny kolac, zalejeme zmesou rozslahanych vajec, mlieka, jemne nastruhaneho syra, korenia a soli a pecieme v mierne vyhriatej rure, az vajecna zmes stuhne. Pri dopekani posypeme kolac zvyskom nastruhaneho syra.
Je to vynikajúúúúúúúúúúúúúce!