
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
NA CESTO:
*250ml mlieka
*2PL rumu
*3PL rozpusteného masla
*štipka soli
*3 žĺtky
*400g polohrubej múky
*8PL cukru
*1 bal. sušené droždie
NA POTRETIE CESTA:
*1rozšľahaný bielok
NA POSYPANIE CESTA:
*200g nasekaných vlašských orechov
NA POSYPANIE TRDELNÍKA:
*práškový cukor zmiešaný s vanilkovým
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto na túto dobrôtku môžte pripravovať v pekárničke, ale kľudne aj ručne. Isto bude aspoň z polovice taký dobrý ako je ten náš, pravý skalický!
![]() |
Do pekárničky najprv nalejeme tekuté prísady. |
![]() |
Potom pridáme „suché“. |
![]() |
Zapneme pekárničku na program miesenie a kysnutie cesta. Mne to na Tesco pekárni potrvá 1,5 hodiny. |
![]() |
Medzitým si nasekáme oriešky. |
![]() |
Hotové cestíčko (ja som ho mala plnú pekáreň) ešte raz premiešame. |
![]() |
Rozvaľkané opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. |
![]() |
Potrieme bielkom. |
![]() |
Posypeme orieškami. Pečieme na 180°C cca 25 minút. Treba ho sledovať, ja ho mám troška čokoládovejší :-) |
![]() |
Ešte horúci trdelník bohato posypeme cukrom |
![]() |
Dobrú chuť prajem! |