Černicový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškóta: 4 vajcia, 170 g cukru, 220g hladkej muky, 1 prášok do pečiva, 0,8dcl oleja, 250ml vlažnej vody, Plnka: 3 dcl mlieka, 3 vanilkové pudingy, rozmixované černice cca 6 dcl, 3 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor šľahačka na ozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškóta: žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku, prášok do pečiva, olej a vodu. Potom postupne primiešame sneh z ušľahaných bielkov. Vylejeme na vymúčený plech a pečieme pri 185 stupňoch.
Plnka: Černice si rozmixujeme. 3 dcl mlieka a 3 vanilkové pudingy spolu zmiešame, pridáme 3 lyžice cukru a vanilkový cukor a uvaríme aj s černicami, kým nám to nezhustne. Necháme vychladnúť.
Na upečenú, vychladnutú piškótu, natrieme uvarenú plnku a dáme stuhnúť. Potom ozdobíme šľahačkou.