Zelerová polievka...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 1 menší zeler /alebo 1/2 hlavičky väčšieho zeleru/, 1 cibuľa, 4-5 stredne veľkých zemiakov, 2-3 Pl oleja, 2 Pl hladkej múky, voda, mäsový bujón, 200 ml smotany /na varenie alebo šľahačkovej/, 1 žĺtok, soľ...

POSTUP PŘÍPRAVY

Aj keď zeler nepatrí medzi najobľúbenejšiu zeleninu, tejto polievočke u nás nikto neodolá a varievam ju pravidelne. Takže, zeler očistíme, nahrubo nastrúhame a na oleji orestujeme, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, múku a ešte chvíľu opražíme. Potom zalejeme do 2/3 vodou, pridáme soľ, bujón a 20 minút povaríme. Po 10 minútach ešte pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky. V smotane rozmiešame žĺtok, vlejeme do horúcej polievky a povaríme 5 minút. Potom môžeme podávať.