ÚŽASNÝ RYŽOVÝ NÁKYP



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na najlepší ryžový nákyp budeme potrebovať : - 500g ryže - marhuľový kompót - 120g práškového cukru - 4 vajíčka - 60g masla - vanilkový cukor - 4dl mlieka - soľ - hrozienka

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Umytú ryžu dáme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť.
2. Hrozienka dáme do horúcej vody, aby boli mäkké.
3. Rozbieme si vajíčka, bielky dáme zvlášť a žĺtky pridáme do masla. Medzi tým premiešame ryžu.
4. Do misy so žĺtkami a maslom pridáme cukor a vymiešame. Do tejto zmesy pridáme hrozienka
5. Vriacu ryžu posolíme, pridáme mlieko, zamiešame a varíme na miernom ohni. Keď je ryža uvarená, necháme ju vychladnút.
6. Vychladnutú ryžu pridáme do misy s hrozienkami a zamiešame.
7. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do ryže.
8. Formu na pečenie potrieme olejom a dáme do nej polovicu ryžovej zmesy.
9. Precedíme kompót a ovocie rozložíme na ryžu.
10. Pridáme druhú časť ryže a rozotrieme.
11. Posypeme vanilkovým cukrom a dáme piecť na 180 °.
12. Pečieme 35 minút.
13. Vyberieme, pokryjeme tuhým snehom a dáme ešte zapiecť.
Nám veĺmi chutí, je naozaj najlepší :) Prajem DOBRÚ CHUŤ !!! :))

Varíme ryžu
Hrozienka
Žĺtky, maslo, cukor
Ryža s mliekom, varíme, kým nevznikne kaša.
Ryža a žĺtky
Tuhý sneh pridáme k ryži
Vlejeme polku hmoty a poukladáme ovocie
Zalejeme, posypeme cukrom a dáme piecť.
Tuhý sneh - 3 bielky a 3 ČL práškového cukru