Plnená paprika (sojovým mäsom)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balenie sójového mäsa-granule, sójová omáčka, bujón, vegeta, soľ, šálka ryže, 1 na drobno nakrájaná cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, soľ, MČK, lyžička červenej mletej papriky, majoránka, 2 vajcia, papriky, 2x 0,5l paradajkový pretlak, múka, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Milujem plnenú papriku. Na tejto ani nepoznať, že skutočné mäso ani nevidela ,)
 |
Sójové granule vysypeme do nádobky, hodíme na ne kocku bujónu (dala som slepačí, môžte použiť akýkoľvek), lyžicu vegety, lyžicu sójovej omáčky a štvrť lyžičky MČK. Zalejeme 1,5l vriacej vody a necháme "rásť". |
 |
Zatiaľ si "vytunelujeme" papriky a uvaríme ryžu. |
 |
Sójové mäso vyžmýkame, zmiešame s ryžou, nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, korením, červenou mletou paprikou, soľou, majoránkou, troškou vegety a dvoma vajíčkami. Dobre premiešame. |
 |
Fešandy naplníme :) Mne ostalo aj na jednu guličku. Tú som však po uvarení už nenašla :D |
 |
Urobíme si svetlú zápražku, zalejeme kúskom vody, prilejeme pretlaky, dochutíme vegetou a cukrom a necháme zovrieť. |
 |
Keď nám to už krásne bublá a omáčka má tú správnu chuť, nahádžeme do nej papriky a varíme ešte asi 20 minút. Treba to sledovať, aby sa papriky nerozpadli. Keďže takmer všetko v tej paprike je už uvarené, v tej omáčke tomu zas tak veľa netreba ,) |
 |
A môžme papať. Ja to mám najradšej len tak s chlebom, ale manžel si vypýtal knedlík. |