Kešu koláčik s čoko plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mňamkový koláčik, ktorý chutil aj môjmu manželovi a on je na slané:) Piškóta: 3 žĺtky, 110g prášk. cukru, 60 ml vody, 1/4 + štipka prášku do pečiva, 65g polohrubej múky, 65g mletých kešu orieškov (alebo mandlí či iných, poprípade miešaných orieškov - podľa vašej chuti), sneh z 3 bielkov. Piekla som vo forme 21x21 cm. Krém: 60 ml mlieka, 90 - 100g cukru Muscovado (alebo iný trstinový), 120g horkej čokolády (dala som Ledové kaštany a čoko z Lidla 1:1), 2 žĺtky, 3/4 balíčka vanilkového cukru, 200g masla (alebo margarínu - kto čo používa).

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky, prášk. cukor a vodu vyšľahať a vmiešať múku, prášok do pečiva, oriešky a sneh z bielkov. Upiecť pri 180 stupňoch (plyn. rúra st. 3).

Na krém rozšprudľovať žĺtky v mlieku a vliať do nepriľnavého hrnca. Pridať ostatné suroviny okrem masla a variť priamo na sporáku cca 7 minút. Po vychladnutí vyšľahať s maslom a potrieť koláčik. Tento krém som našla na inej stránke (ďakujem mobane) a mierne modifikovala. Je veľmi chutný, ako šľahaný nad parou, ale máte ho hotový oveľa skôr. Aj čokoládu môžete použiť takú, ktorá chutí vám. Ja som už robila aj z bielej a dopadlo to na výbornú:)

Ja som vrch poliala čokoládou, ale kľudne môžete dať aj šľahačku:) Prajem chutné mlsanie:)))