
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 - 4 balíčky dlhých piškót, 120g práškového cukru, 500g mascarpone(resp. syr LUČINA, ten som dala ja)
amareto likér na ochutenie, 2 šálky silnej kávy, 250 ml šľahačky
POSTUP PŘÍPRAVY
tak tu je postup:
![]() |
ešte raz všetky prísady |
![]() |
najprv si pripravíme krém: vyšľaháme šľahačku, osobitne vyšľaháme syr mascarpone resp. LUČINA s cukrom a následne vypracujeme hladký krém |
![]() |
na plech, resp. nejaký podnos uložíme polovicu (resp. 1/3 piškót, ak chcete mať vyšší koláč, ale bude potom menši na plochu..:-) ) piškót, ktoré sme jemne z oboch strán namáčali v silnej káve a pokvapkáme amareto likérom |
![]() |
potrieme vrstvou krému a oložíme ďalšiu vrstvu piškót máčaných v káve a pokvapkaných likérom |
![]() |
dáme opäť vrstvu krému a následne posypeme husto kakaom....krém dáme aj na bočné strany koláča... koláčik je neskutočne chutný, len je škoda, že ho nie je viac..:-) |