DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na buchtičky: 20 dl mlieka, 1 čl cukru, 20g kvasníc, 2 čl oleja, 2 žĺtky, 2 hrnčeky hladkej múky, Štipka soli, Maslo na vymastenie plechu Na puding: 0,7 l mlieka, Puding ľubovoľnej príchute (ja som na želanie brata použila karamelový), 2 bielka, 125 g cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Do nádoby dáme mlieko s kvasnicami, vložíme do hrnčeka s teplou vodou a necháme dozrieť kvások. Potom pridáme žĺtky a vymiešame, aby tam neboli žlté bodky, nakoniec pridáme a rozmiešame olej. Do misy nasypeme múku, štipku soli a zmes, ktorú sme si spravili. Vymiešame a necháme asi 30 min kysnúť. Potom vypracujeme cesto, z ktorého si spravíme „šulčeky“, ktoré si nakrájame na kocky. Plech potrieme roztopeným maslom (ja ho zvyknem roztopiť v mikrovlnke) a začneme ukladať kocky, pričom potierame aj tie, hlavne z bokov, aby sa ľahko oddeľovali. Poukladané a potreté kocky necháme ešte trošku nakysnúť. Počas toho, ako kysnú, si môžete dať vyhriať rúru na 200°C. Pečieme asi 25-30 min, nemusia byť tmavé, stačí, že sú dozlatova upečené. Budú krásne chrumkavé. Medzitým, ako sa pečú buchtičky, si spravíme puding. V mlieku rozmiešame práškový puding s cukrom a za stáleho miešania varíme. Keď zovrie, necháme ešte asi minútku-dve variť a vypneme. Bude sa zdať redší, ale tak to má byť :) Vyšľaháme bielky s cukrom a dáme do nich asi dve polievkové lyžice uvareného pudingu a premiešame, aby sa sneh s pudingom nezrazil. Takto „oteplený“ sneh primiešame do pudingu, ktorý takto nebude ani príliš riedky, ani hustý a navyše keď zostane dlhšie stáť, nespraví sa na ňom „šupa“ a nestuhne. Prajem dobrú chuť ,)