*** Tiramisu ***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Káva, mascarpone, cukor, žĺtky, likér, piškóty

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si 200 ml silnej instantnej kávy a necháme ju vychladnúť.
Zatiaľ vyšľaháme 3 žĺtky a 75 g cukru, postupne pridávame 1 balenie (250 g) Mascarpone. Vymiešame hladký krém.
Do vychladnutej kávy pridáme 3-4 lyžice mandľového likéru (ak nemáme, povolená je zámena).
Pripravíme si misku alebo malý plech - asi 20 x 25 cm.
Vo vychladnutej káve s alkoholom veľmi rýchlo namáčame dlhé detské piškóty - budeme potrebovať 2 balenia. Rýchlo preto, aby veľmi nenasiakli. Piškóty uložíme tesne vedľa seba do misky, navrstvíme polovicu krému, uložíme ďalšie piškóty a zalejeme zvyšným krémom.
Misku prikryjeme fóliou a dáme do chladničky stuhnúť - najlepšie cez noc.
Na tanieri koláč posypeme kakaom.