Zeleninové fašírky so syrovou omáčkou a bazalkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Fašírky:
* varená zelenina (čo ostane z kuracej polievky) *hrášok (asi tak 2 decový pohár) *tvrdý syr ( 200g ale kludne aj viac) * lyžica hladkej múky * lyžica krupicovej múky * 1 vajíčko * soľ * mletá rasca * strúhanka na obaľovanie
Omáčka:
1 smotana (šľahašková je naj), tavený syr v črievku, kúsok tvrdého syra, vegeta (ja používam lithe bez glutamanu), bazalka
POSTUP PŘÍPRAVY
Fašíkry:
Dobre uvarenú zeleninku si necháme poriadne odkvapkať, aby obsahovala čo najmenej vody. Primiešame všetky suroviny a necháme aspoň 30 minút postáť (aby krupicová múka napučala). Vytvarujeme fašírky a obalíme v strúhanke. Vyprážame na oleji.
Omáčka:
Smotanu si vylejeme do kastrólika. Ak máte smotanu na varenie, pridajte aj kúsok masla. Pridáme vegetu, racsu a tavený syr. Necháme prevrieť a potom dáme nastrúhaný syr. Premiešame a krátko povaríme.
Podávame s varenými zemiačkami poliatými spraženým maslom :)
 |
Odkvapkáme si zeleninku a potlačíme vidličkou. |
 |
Pridáme vajíčko, soľ, mletú rascu, bylinky, sójovú omáčku... |
 |
Nastrúhame syr a pridáme hrášok. |
 |
Hladkú múku pre lepšie spojenie a krupicu pre chrumkavosť. Necháme postáť. |
 |
Premiešame. |
 |
vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme. |
 |
Syrová omáčka: *smotanka s maslom |
 |
vegeta, rasca, bazalka... |
 |
tavený syr |
 |
...som hladnýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý..... |
 |
tvrdý syr |
 |
premiešať a povariť |
 |
Dobrú chuť! :) |