Piškótová torta s vanilkovým krémom kvetinkami a macíkom z white icengu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: * 150g hladkejúouky * 150g polohrubej múky * 200g cukrupráškového* 5 vajec * 1/2 pohárika(cca 1dcl) vody * 1/2 pohárika oleje * 1 prášok do pečiva * 1 vanilk. cukor Krém:Vanilkový krém: 8 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 vanilkové cukre, práškový cukor (150g) podľa potreby, 3 x 125 g masla, ríbezlový džem Postavičk a kvietky: White iceng , farby Wilton, vykrajovačky na marcipán, jedlé lepidlo

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: žĺtky a cukur vyšľaháme šľahačom, za stáleho miešania pridáme vodu a olej, z bielkov ušľaháme tuhý sneh, múky zmiešame s práškom do pečiva. Zmiešané múky pridáme to žĺtkovej zmesi, nakoniec primiešame ručne sneh z bielkov. Dáme piecťna 180-200 stupňov.

Krém: maslo vymiešané s cukrom do penista
z dvoch zlatých klasov a mlieka uvaríme puding a dáme vychladnúť
Kým sa korpus pečie zafarbíme hmotu, na hnedú som použila kakao
upečený korpus necháme vychladnúť. Že je korpus upečený zistíte aj tak, že sa začne oddeľovať od okrajov formy. Pre istou použijeme skúšku špáratkom.
dá sa krásne bez problémov vyklopiť
Korpus prekrojíme na dve časti a natieme ribezľovým lekvárom (ako som sa poučila od jednej maminky z MMB nie po okraj, aby sa nezmačala poťahová hmota)
na lekvár nahrubo natrieme krém (puding a maslovú hmotu zmiešeme )
krémom natriem aj vrch torty a jej boky.
kým krém na torte tuhne v chladničke vyrobíme si ozdoby, ja som robila kvietky a macíka.
macík (návod som našla na nete od Lorny)
a tortičku ozdobíme podľa vlastnej fantázie, ozdoby som lepila jedlým lepidlom.