Piškótová torta s vanilkovým krémom kvetinkami a macíkom z white icengu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Suroviny: * 150g hladkejúouky * 150g polohrubej múky * 200g cukrupráškového* 5 vajec * 1/2 pohárika(cca 1dcl) vody * 1/2 pohárika oleje * 1 prášok do pečiva * 1 vanilk. cukor Krém:Vanilkový krém: 8 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 vanilkové cukre, práškový cukor (150g) podľa potreby, 3 x 125 g masla, ríbezlový džem Postavičk a kvietky: White iceng , farby Wilton, vykrajovačky na marcipán, jedlé lepidlo
POSTUP PŘÍPRAVY
Korpus: žĺtky a cukur vyšľaháme šľahačom, za stáleho miešania pridáme vodu a olej, z bielkov ušľaháme tuhý sneh, múky zmiešame s práškom do pečiva. Zmiešané múky pridáme to žĺtkovej zmesi, nakoniec primiešame ručne sneh z bielkov. Dáme piecťna 180-200 stupňov.
 |
Krém: maslo vymiešané s cukrom do penista |
 |
z dvoch zlatých klasov a mlieka uvaríme puding a dáme vychladnúť |
 |
Kým sa korpus pečie zafarbíme hmotu, na hnedú som použila kakao |
 |
upečený korpus necháme vychladnúť. Že je korpus upečený zistíte aj tak, že sa začne oddeľovať od okrajov formy. Pre istou použijeme skúšku špáratkom. |
 |
dá sa krásne bez problémov vyklopiť |
 |
Korpus prekrojíme na dve časti a natieme ribezľovým lekvárom (ako som sa poučila od jednej maminky z MMB nie po okraj, aby sa nezmačala poťahová hmota) |
 |
na lekvár nahrubo natrieme krém (puding a maslovú hmotu zmiešeme ) |
 |
krémom natriem aj vrch torty a jej boky. |
 |
kým krém na torte tuhne v chladničke vyrobíme si ozdoby, ja som robila kvietky a macíka. |
 |
macík (návod som našla na nete od Lorny) |
 |
a tortičku ozdobíme podľa vlastnej fantázie, ozdoby som lepila jedlým lepidlom. |