Sladká kysnutá pizza



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na jeden plech: 1/2 vykysnutého cesta z receptu na Slané gazdovské trojuholníky od Martiny P. , 2 pudingy Dr. Oetker (u mňa karamelové), 3 PL kryšt. cukru, 600 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 140 ml kyslej smotany, 5-7 PL riedkeho pikantného džemu, ovocie (banány, mandarínky, pomaranče, sušené slivky... fantázii sa medze nekladú, vyberajte podľa chuti k danému pudingu čerstvé alebo aj odkvapkané sterilizované ovocie...), 2-3 bal. škoricového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Pripravíme si klasicky puding z mlieka, cukru a pudingových práškov. Necháme ho vychladnúť dovlažna v umývadle s vodou. Primiešame doň kyslú smotanu, vanil. cukor a necháme doúplna vychladnúť.
2. Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske na plochu malého, hlbokého plechu, ktorý si vopred pomastíme a jemne pomúčime hrubou múkou. Na plechu potom cesto potrieme džemom, rovnomerne navrstvíme pudingovú zmes, naukladáme nakrájané ovocie (u mňa to boli 2 banány), posypeme 2 bal. škoricového cukru a dáme piecť do rúry na 200°C tak 18-20 minút. Po vybratí z rúry ju môžme ešte raz posypať škoricovým cukrom. Taktiež je možné pizzu nakrátko prihrievať po stuhnutí v mikrovlnke.