Marhuľové rezy s kokosovou čapicou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g polohrubá múka, 100 g kryštálový cukor, 1 vanilkový cukor, 4 žltka, 125 g masla (alebo tuku na pečenie), 1/4 l mlieka, 1 prášok do pečiva, 2 polievkové lyžice rumu alebo trošku arómy, marhule čerstvé (alebo 1 kompot zaváraný 7 dcl) Kokosová čapica: 4 bielka, 150 g práškový cukor, 100 g strúhaný kokos, čokoláda (čokoládová poleva) na klasický plech do elekrickej vstavanej rúry

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Maslo, žĺtka a kryštálový cukor vyšlaháme, pridáme múku s práškom do pečiva, vlažné mlieko a rum. Vyšlahané cesto utrieme na vymastený a kokosom vysypaný plech, uložíme na cesto marhule reznou stranou hore (ak sa vám zdá cesto tuhšie, záleží od múky, tak pridáme ešte trošku mlieka).
Kokosová čapica: Z bielkov, práškového cukru vyšľaháme sneh, zľahka primiešame strúhaný kokos (čím viac bielkov vyšlaháme tým lepšie)
Natrieme na koláč, a dáme piecť do ružova po dobu cca 30 min pri 180 - 190 st.C. Vrh kokosovej čapice ozdobíme čokoládovou polevou (roztopená čokoláda na varenie plus trošku tuku na pečenie plus cukor, alebo kúpime hotovú čokoládovú polevu)