Prvá futbalka - s celozrnným korpusom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na popud viacerých dievčat z tejto stránky vkladám zdravú verziu korpusu. Na chuť si treba zvyknúť, ale je vláčny. Futbalka mala v priemere 16 cm - piekla som v nerezovej miske. Prekrojila som 1x, ale kľudne sa dal aj 2x. Prísady: 4 bielky, 1/2 žĺtka, 1 ČL cukru Muscovado (trstinového cukru), umelé sladidlo podľa potreby, 2 PL špaldovej múky, 1 PL ovsených otrúb s klíčkami (majú v DM také jemno mleté), 1 PL Zlatého klasu (al. pudingový prášok), 1/2 ČL prášku do pečiva, na špičku noža sódu bikarbónu. Ak by bolo husté, pridať trochu mlieka (ja som nemusela).

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšľahať bielky, žĺtko a cukor (aj sladidlo) a jemne vmiešať ostatné prísady (ja som všľahala na najnižších otáčkach). Upiecť pri 180 stupňoch / plynová rúra st. 3.

Naplnila som rozmiešaným tvarohom v črievku SABI s trochou nízkokalorického džemu a 1 ČL kávy Velvet. Ním som aj potrela korpus a priamo naň som lepila poťahové hmoty (nedávala som maslový krém, lebo to bolo pre mňa a na rýchlu konzumáciu - preto som vaľkala len na 1 mm). Použila som PDT a 5-uholníky boli z čokohmoty, do ktorej som pridala aj čiernu gélovku. Poťah pekne držal, len PDT sa na druhý deň trošku rozpúšťal, ale to je samozrejmé (nebol maslový krém a poťah bol tenký). Čokohmota držala dobre.

Verím, že tie, ktoré sa chcú zdravšie stravovať, nebudú mať problém si zvyknúť na trošku menej obvyklú chuť:) Dobrú chuť:)))

x
x
Tortička v priereze. Bola pre mňa, tak som ju prerezala len 1x.