
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ešte stále je sezóna karfiolu, tak jedna z možností je uvariť si dobrú karfiolovú polievočku... 1/2 hlávky karfiolu / v zime môže byť aj mrazený/, 4 Pl oleja, 2 Pl hladkej múky, 1 kocka mäsového bujónu, voda, soľ, 1 žĺtok, krutóny...
POSTUP PŘÍPRAVY
Karfiol si dáme variť do vody, ktorú si mierne osolíme, keď je polomäkký, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Vodu, v ktorej sa varil, nevylievame !!! Na olej si dáme osmažiť múku, zalejeme vývarom z karfiolu /nemá byť tekutina po okraj/, vhodíme kocku bujónu a za občasného miešania varíme 20 minút. Uvarený a vychladnutý karfiol posekáme nadrobno, vložíme do polievky, vmiešame žĺtok /ja si ho predtým rozhabarkujem s vodou/ a asi 10 minút povaríme. Medzitým si staršie rožky nakrájame na kocky a na sucho ich buď na panvici alebo na plechu v rúre upečieme do zlatova. Hotovú polievočku podávame posypanú krutónmi...Dobrú chuť !!!