
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Slovenská klasika :-) 3/4 šálky šošovice, 4 PL oleja, 1 stredná cibuľa, 2 PL hladkej múky, 1 kocka mäsového bujónu, voda, 2-3 strúčiky cesnaku, 2-3 nožičky párkov /môžu byť diétne, obyčajné alebo špekáčiky/, soľ, majoránka.
POSTUP PŘÍPRAVY
Šošovicu preberieme, umyjeme a dáme variť do malého množstva vody - stačí, aby bola len akurát ponorená a varíme do polomäkka... Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji osmažíme dozlata. Na osmaženej cibuli si ešte opražíme múku a zalejeme vodou, dobre premiešame, aby sa nevytvorili hrudky a pridáme kocku bujónu. Varíme za občasného miešania 20 minút, potom pridáme uvarenú šošovicu aj s nálevom, v ktorom sa varila. Párky si nakrájame na kolieska a vložíme do polievky, chvíľu povaríme medzitým si očistíme a popučíme cesnak, ktorý rozotrieme so soľou dohladka a spolu s majoránkou vmiešame do polievky, už nevaríme, aby nezhorkli...Chvíľu necháme chute rozvinúť sa a podávame s čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť!