Bôčik s čínskou kapustou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g prerasteného bôčika, čínska kapusta, 1čl škrobovej múčky, 1čl octu, 50 ml vody, petržlenová vňať, sojová omáčka, mletý zázvor, rasca, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Bôčik pokrájame na kocky a v miske ho premiešame so sojovou omáčkou. Listy kapusty pokrájame na plátky, škrobovú múčku,zázvor, ocot a sojovú omáčku rozmiešame vo vode. Hlbšiu panvicu potrieme tukom, dáme na ňu bôčik, miešame a dávame pozor aby sa nám bôčik dusil a nie opekal ! Okoreníme, pridáme petrž. vňať, asi po 5 minútach vmiešame kapustu a za stáleho miešania udržiavame silný oheň. O daľších 5-7 minút prilejeme omáčku, miešame, kým nezhustne a nezhnedne.Kapusta musí byť lesklá a sklovitá.