Vanilkovo-punčové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpusy: 7 vajec, 3 PL práškový cukor, 6 PL kryštálový cukor, 6 PL hladká múka, 3 PL solamyl, pol PDP, 0,5 dl olej, 0,5 dl horúca voda Plnka: 4 dl mlieka, 1,5 zlatého klasu, 5 vanilkových cukrov, 5 PL práškového cukru, 250 g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpusy upiečieme zvyčajným spôsobom, teda vyšľahať sneh z bielkov s 3 lyžicami práškového cukru. Žltky vyšľaháme so 6 lyžicami kryštálového cukru do biela, potom pridáme vodu s olejom, múku so solamylom a PDP a nakoniec opatrne vmiešame sneh. Upečieme 3 pláty. Rozpis je na malý plech cca 20krát 35 cm.
Na plnku si uvaríme z mlieka a zlatého klasu a dvoch vanilkových cukrov hustú kašu. Necháme vychladnúť. Rozmixujeme maslo s práškovým a zvyšným vanilkovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a pridáme troška z punču, ktorý máme na poliatie stredného korpusu.
Prvý korpus potrieme malinovým lekvárom, navrstvíme polovicu plnky, položíme ďalší korpus, ktorý navlhčíme punčom, tretí korpus potrieme malinovým lekvárom a potretou stranou ho položíme na navlhčený korpus, potretý druhou polovicou plnky. Vrchný korpus potrieme zvyškom plnky a nastrúhame čokoládu........Jednoduché, rýchle, jemnučké, chutné:-)