KiRine VEGETKY najlepsie na svete



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:...½ kg polohrubej múky, 1 čl práškového cukru, 1 čl prášku do pečiva, 2 PL Vegety, 1 Hera (alebo iný stužený tuk 250g), 2 dl studenej vody, 1 čl provensálskych byliniek (alebo iných). Plnka:...1 Hera (alebo iný stužený tuk 250g), 350-400 g tvrdého (najlepšie údeného) syra, 1 PL štipľavej alebo sladkej papriky, 1 čl sušeného cesnaku, alebo 3 strúčiky prelisovať,1 čl vegety

POSTUP PŘÍPRAVY

Z ingrediencií vypracovať cesto a rozdeliť na 6 rovnakých dielov. Vyvaľkať na cca
3 mm hrúbku – zhruba obdĺžnikového tvaru. Vymiešať plnku, rozdeliť na 6 častí a tie natrieť na cesto. Cesto po dĺžke zrolovať ako závin a opatrne postláčať, aby sme spojili okraje. Nechať odležať v chladničke 24 hodín. Na druhý deň odkrajujeme z valcov cca 3-4 mm kolieska a ukladáme na nemastený plech. Pečieme na najvyššej teplote do zlatovka približne 6-7 min..
Podľa fantázie prípadne posypeme sezamom, ľanovým semienkom, alebo rascou. Je to absolútne to najchutnejšie slané mňam, aké poznám. Robievam ich na pikantno, uchovávajú sa v špajzi v papierovej krabici a vydržia veľmi dlho.....za predpokladu, že ich nikto neobjaví.