Banánový koláč podľa: (Myrca) ID 22115



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Včera som piekla Mirkin banánový koláč. Tak nádherne rozvoniaval po celom byte,aj som odštipla kúsok po upečení.....fantázia.....Nakoľko máme radi krémové zákusky,dovolila som si koláčik trošku spestriť a vytvoriť banánový zákusok....a vlastne aj preto som ho trošku vylepšila,lebo som na narodky dostala super pomocníka-nový robot,po ktorom som veeeľmi túžila.Chuťovo je vraj podĺa mojich super-aj mne chutil,ale no veď mam sa pochváliť sama?...to by bolo dosť opovážlivé,však? Mirke ďakujem za koláč a dúfam,že sa na mňa nenahnevá,že som ho trošku obnovila. Vanilkový krém z : 3x jemný tvaroh,1x pomazánkové máslo-neochutené,1x Zlatá haná,2x šľahačka 33%,2x práškový puding Olé,1x želatína, práškový cukor podľa chuti-/ja som dala 2PL./ Ďalej....marhuľový džem.pokrájané banány . Na vrch:2x šľahačka,2x stužovač do šľahačky,nakrájaná čokoláda a kúsky banánu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv som zarobila želatínu,ktorá musí vychladnút. Použila som Kauflanďácku.
Mezitým som do misy nakrájala Zlatú hanú- /je dobrá na plnky,kúpená v Lidl/ vymixovala s práškovým cukrom,tvarohom,pomazánkovým máslom, šľahačkou a pudingom.Všetko som šľahala spolu,chcela som vyskúšať,ako to ten môj nový zázrak zvládne. Keďže sa podarilo,pridala som vychladnutú želatínu...ešte chvíľu som robot pustila na najrýchlejšie obrátky.
Vychladnutý korpus som potrela marhuľovým džemom,nakrájané kolieska banánov a na to som naniesla plnku .Nakoniec šľahačku.
Zákusok som dala vychladnúť / robila som ho večer a dokončila na druhý deň....popludní....super stuhol/
Nakoniec som nakrájala banány na kolieska a každé ešte na polovicu. Na nakrájaný zákusok som položila polovičky koliesok banánu, Škrabkou na zemiaky som z horkej čokolády spravila hoblinky a posypala celý zákusok.

ešte jeden pohľad z blízka...
To je môj nový pomocník pri pečení...