Výborná polievka - rassolník
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravčové mäso, maslo (olej), cibuľa, mrazená alebo čerstvá zelenina na polievku (mrkva, petržlen, zeler...), zemiaky, soľ, vegeta (bujón), kyslé uhorky + šťava, smotana na varenie + hladká múka, kôpor na dochutenie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Možno tu podobný recept je, ja ho mám od skvelých kuchárok zo školskej jedálne.
Na masle popražíme cibuľku pokrájanú na kocky, pridáme mäso, posolíme a dusíme do polomäkka. Potom prídáme zeleninu, zemiaky, bujón a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme nakrájané kyslé uhorky + šťavu podľa chuti, zahustíme múkou rozšľahanou v smotane a na záver dochutíme kôprom a ešte soľou podľa chuti. Ja to robím od oka (šťavu z uhoriek aj zahustenie podľa potreby). Prajem dobrú chuť, je to výborné, moja najobľúbenejšia polievka :)