Sviatočná bublanina s pridanou (karamelovou) hodnotou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto - viď v mojich receptoch (napr. rýchly zákusok s nugátovým krémom) ovocie - u mňa dnes mrazené jahody a čerstvé (hypermarketové) čučoriedky krém: skaramelizované salko (2,5 hodiny varené v konzerve vo vriacej vode), nátierkové maslo, šľahačková smotana a puding Creme Ole vanilka
POSTUP PŘÍPRAVY
viď obrázkoch...
 |
...pripravíme si klasický rýchly a osvedčený biskvit (pre lepší kontrast do neho nabudúce pridám kakao) |
 |
...zopár jahôd |
 |
...ak sú väčšie rozkrájame ich na štvrtky a naukladáme do cesta |
 |
...umyjeme si čučoriedky |
 |
...pridáme k jahodám do cesta a dáme piecť do rozohriatej rúry |
 |
...takto to vyzerá upečené |
 |
...pripravíme si suroviny na krém - chýba mi tu puding Creme Olé, ktorý som tam pridala neskôr, aby bol krém dostatočne hustý |
 |
...šľahačkovú smotanu, skaramelizované salko a nátierkové maslo dáme do misy |
 |
...vymiešame do hladka |
 |
...a teraz je čas pridať puding |
 |
...spolu vymiešame do hladkej hustej hmoty |
 |
...rovnomerne rozotrieme na upečenú bublaninu |
 |
...a dáme vychladiť aspoň na hodinu do chladničky |
 |
...po vychladnutí nakrájame na tvary srdcu či oku milé, posypeme grankom (v tom lepšom prípade - čo sa mne dnes nechcelo - polejeme čokoládou), dozdobíme ovocím a môžeme mlsať :) |