Sviatočná bublanina s pridanou (karamelovou) hodnotou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto - viď v mojich receptoch (napr. rýchly zákusok s nugátovým krémom) ovocie - u mňa dnes mrazené jahody a čerstvé (hypermarketové) čučoriedky krém: skaramelizované salko (2,5 hodiny varené v konzerve vo vriacej vode), nátierkové maslo, šľahačková smotana a puding Creme Ole vanilka

POSTUP PŘÍPRAVY

viď obrázkoch...

...pripravíme si klasický rýchly a osvedčený biskvit (pre lepší kontrast do neho nabudúce pridám kakao)
...zopár jahôd
...ak sú väčšie rozkrájame ich na štvrtky a naukladáme do cesta
...umyjeme si čučoriedky
...pridáme k jahodám do cesta a dáme piecť do rozohriatej rúry
...takto to vyzerá upečené
...pripravíme si suroviny na krém - chýba mi tu puding Creme Olé, ktorý som tam pridala neskôr, aby bol krém dostatočne hustý
...šľahačkovú smotanu, skaramelizované salko a nátierkové maslo dáme do misy
...vymiešame do hladka
...a teraz je čas pridať puding
...spolu vymiešame do hladkej hustej hmoty
...rovnomerne rozotrieme na upečenú bublaninu
...a dáme vychladiť aspoň na hodinu do chladničky
...po vychladnutí nakrájame na tvary srdcu či oku milé, posypeme grankom (v tom lepšom prípade - čo sa mne dnes nechcelo - polejeme čokoládou), dozdobíme ovocím a môžeme mlsať :)