Rybací nákyp - veľmi, veľmi dobrý :))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rybie filé (ja som dala Pangasius 2 filety ale môže byť hociaké filé), ryža, čierne mleté korenie, červená mletá sladká paprika, hladká múka, soľ, 1 KL kari korenia, 1 KL koriandra mletého, pol KL mletej škorice, pol KL čili korenia, polovicu cibule nakrájanej na drobno, postrúhaný tvrdý syr (ja dom použila Eidam), kečup, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, čierne korenie, červenú papriku a soľ zmiešame a v tejto zmesi obalíme rybku po oboch stranách. Opražíme na oleji a odložíme na bok. V tomto výpeku opražíme cibuľku do sklovita, pridáme kari, koriander, škoricu a čili. Chvíľku opražíme a pridáme ryžu. Zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Janskú misu omastíme olejom, dáme polovicu uvarenej ryže, potom filé, na to kečup (kto koľko chce), postúhaný syr. Na to druhú polovicu ryže, znova kečup a syr. Zapečieme v trúbe na 200 stupňov asi 25-30. Myslím si, že si pochutnáte. Ja to zbožňujeme aj keď ryby veľmi nemusím :) Dobrú chuť.