Rebarborový lekvár s cukinou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g ošúpanej rebarbory, 600g očistenej a ošúpanej cukiny, 700g cukru, 2 ks Quittinu 3:1

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže začala cukinová sezóna, ponúkam jeden netradičný recept na lekvár s kyselkavou chuťou. Keďže od rána je horúco a ja varím, zaváram uhorky, tak som sa "sekla" pri gramáži surovín, mala som dať dve kilá, ale teplo spôsobilo, ža som dala len 1,20 a dosť cukru, ale napodiv nie je presladený, keďže rebarbora je dosť kyslá, takže keď ešte dostanem rebarboru, vyskúšam z gramáže, aká pôvodne mala byť.

Nachystaná cukina s rebarborou.
Nakrájame ju na menšie kúsky a dáme do hrnca.
Cukor zmieašame s Quittinom a nasypeme do hrnca. Miešame a varíme, kym sa cukor nezačne rozpúšťať.
Keď je mäkká, rozmixujeme ju s ponorným mixérom.
Keď začne lekvár vrieť, povaríme za stáleho miešania 5 minút a vypneme.
Skúška tuhnutia.
Ponalievame do pohárikov.
Vyšlo mi ich 6, zajtra vyskúšam na chlebíku.