
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 4-5 vajíčka (rozdeliť na žĺtka, bielky ), 4-5 PL kr. cukru, 4-5 PL polohr. múky , trošku prášku do pečiva * PLNKA: 2 dcl mlieka, 2 PL hladkej múky, 5 žltkov, 1 vanilk. cukor, 200-250 g masla, 150 g pr. cukru * SNEH: 5 bielkov, 200 g kr. cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
CESTO: žltka si vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme múku+PDP. osobitne si vyšľaháme sneh z bielkov a ten ľahučko lyžicou primiešame do masy. cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a dáme piecť na cca 180 stupňov cca 10 min.
PLNKA:nad parným kúpeľom varíme do poriadneho zhustnutia: mlieko, muku, 5 žltkov, 1 vanilk. cukor. keď nám krém vychladne prišľaháme do neho maslo vymiešané s cukrom
SNEH: sneh šľaháme nad parou kým sa nám neuvarí.
Na vychladnutý prevrátený koláč dáme plnku a na ňu sneh. uskladníme v chlade.
koláč môžeme ešte pofŕkať roztopenou čokoládou alebo len tak postrúhať čokoládu