
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 1 ananásový kompót / asi 400 g /, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 2 vajcia, strúhanú čokoládu na ozdobenie /môžu byť aj drvené orechy/ - KRÉM: 1 vanilkový puding, 300 ml mlieka, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 nátierkové maslá bez príchute, 1 kyslá smotana, 2 vanilkové cukre
POSTUP PŘÍPRAVY
Ananásový kompót aj so šťavou rozmixujeme. V mise zmiešame s preosiatou múkou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom a vajcami. Vylejeme na klasický veľký plech /netreba ho mastiť a vysypať múkou/ a pri teplote 160 až 170 stupňov pečieme približne 20 minút.
Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Nátierkové maslo vymiešame so smotanou a vychladnutým pudingom a vanilínovým cukrom. Jemný krém natrieme na vychladnutý plát cesta a posypeme strúhanou čokoládou.