
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pôvodne som sa inšpirovala Andrejkou (andrejocka) ID 17155 na výrobu týchto Rafaello myšičiek, ale recept som si troška upravila
Podotýkam, že hmotu z tohto môjho receptu treba nechať poriadne vychladnúť, lebo inak nedrží tvar. Ja som chladila celú noc:o)
150 ml vody, 150g kryštál.cukru, 1 vanilkový cukor, 2 bal. oblátok Vesna, 100g Hery, 200 g kokos.múčky, 150g sušeného mlieka***na obalenie: cca 50g kokosu***na ozdobu: ružový a hnedý marcipán, prípadne do každej myšky alebo guličky lieskový orech ( po dopísaní kuknem koľko mi ich vyšlo, ale myslím, že okolo 25ks)
POSTUP PŘÍPRAVY
Keďže Adamko má dnes narodky, tak sme si pripravili ZOO párty:o)
![]() |
tak tu sú potrebné suroviny, v zhone som zabudla vyfotiť sušené mlieko:o( podrobný popis na prípravu guliek nájdete u Andrejocky ID (17155) Ja len tak v skratke. Vodu zavaríme v hrnci a rozpustíme tam cukor, po rozpustení pridáme heru, dobre premiešame a potom pridáme kokos, suš. mlieko a u mňa ešte aj postrúhané Vesny.... Zmes necháme DOBRE vychladnúť a formujeme z nej buď guličky alebo myšičky, ktoré obaľujeme v kokose... Prípadne môžme dať do vnútra lieskovec alebo mandľu, ja som kvôli deťom nedávala. |
![]() |
... aspoň 2-3dni vopred si spravíme potrebnú výbavu pre myšky... A to 2 x ušká, 1 x ňufák, 1 x nos na každú potvorku ..-toto z ružového marcipánu,ktorý si robievam sama, ale môžete ho aj kúpiť a ešte 2 x tmavohnedé očká, tiež z marcipánu. SKúšala som spraviť aj bodky z čokolády, ale neboli také pekné. Takže na uši si ušulkáme 1 guličku... |
![]() |
... guličku ľudovo povedané rozcapneme ako vidíte na obrázku a nožíkom prepolíme... Ak vidíte biely marcipán oči Vás neklamú, originál fotky sú asi vo foťáku,ktorý momentálne nie je doma, tak som rýchlo fotila druhým, až môžem recept doplniť. |
![]() |
...každé uško vytvarujeme stlačením koncov ako na obrázku... |
![]() |
... ňufáčik spravíme akoby z kužeľa, aby sa dobre do myšky zapichol z tej ostrej strany... No toto som napísala ako hotentot , ale inak to neviem, dúfam, že obrázok napovie:o) |
![]() |
... no a posledný je chvost. Tak z marcipánu si ušuľkáme tenký pásik, ktorý zvinieme . To je všetko. Všetky časti aj s očkami, ktoré sú obyčajné hnedé marcipánové guličky, necháme dobre vysušiť, aby sa nám do tvárnej myšičky dobre zapichovali, preto je dobré robiť ich s predčasom.... Nech deťom chutí... |