Francúzkske raňajky vyprážaná vianočka s opekaným ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4-6 vajec, 100ml mlieka, 50 ml smotany, 1CL pomarancovej kory, 1/2 CL vanilkovej esencie, 1 PL medu, 1 vianocka, maslo, olej, 300g cerstveho ovocia (maliny, cernice, nektarinky marhule, jahody...), 150ml cerveneho vina, 50g kr. cukru, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Ruru predhrejeme na 180 stupnov. Vo vacsej plytkej mise rozslahame vajcia, pridame mlieko, smotanu, pomarancovu koru, vanilkovu esenciu, med a sol. Vianocku nakrajame na 2 cm hrube platky. Namocime ich do vajcovej zmesi a nechame v nej niekolko minut - po chvili platky otocime, aby dobre nasiakli.
Vo velkej panvici zohrejeme trochu oleja a lyzicu masla. Platky pecieme z kazdej strany. Opecene ich dame na plech a kym ich budeme podavat udrziavame ich vo vyhriatej rure.
Ovocie opecieme na masle, zalejeme cervenym vinom, pridame krystalovy cukor. Kratko povarime a ovocie vyberieme dierovanou lyzicou. Podavame spolu s platkami vianocky.
Jednoduche a vynikajuce ranajky, odporucam vam vyskusat :)