Višňový koláč s makom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 175 g masla, 150 ml mlieka, 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej múky ( ja som použila na celú dávku promix PK), 1 pdp, 30 g mletého maku, 2 lyžice mlieka, 700 g višní, práškový cukor na posypanie, šľahačka, stužovač

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je z časopisu "Dobré jedlo". Ja som sa rozhodla podávať ho so šľahačkou. Robila som z polovičnej dávky.

Celé vajcia, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme rozpustené maslo, 150 ml mlieka a dobre vyšľaháme.
Pridáme preosiaté múky s pdp a premiešame.
Asi 2/3 cesta nalejeme do plechu vystlaného papierom na pečenie.
Na cesto uložíme višne. Ja som mala konzervované.
Do zvyšného cesta pridáme mak, 2 lyžice mlieka a premiešame.
V pôvodnom recepte je že sa maková plnka dáva malou lyžičkou pomedzi višne. Ja som sa s tým nehrala, pekne som cesto naliala. Aj preto lebo som neodhadla 2/3 cesta : )))). Vložíme do vyhriatej rúry pečieme cca 25 min. pri teplote 175 stupňov.
Podávala som aj bez šľahačky, ale so šľahačkou je lepšie. Šľahačka - klasika: 2 lyžice kryštálového cukru, 1 smeta-fix a šľahačka