Bábovka za desať minút (okrem pečenia:)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajíčka bielka/žĺtka zvlášť * 250g kryštál cukru * 1/2dcl vody * 1dcl oleja * 1/2 prášku do pečiva * 250g polohrubej múky * ak chcete - akékoľvek kúsky čokoládky, orechy ai. V bábovke na úvodnej foto sú ešte posekané orechy...
POSTUP PŘÍPRAVY
Ahojte, možno tento recept poznáte, ale to nevadí - snáď niekomu uľahčí prípravu piškóty, bábovky. Ja som jednoduchší a chutnejší recept zároveň ešte nenašla... Ingrediencie sa pridávajú presne podľa toho ako sú napísané, nie je tam čo pokaziť. Tak hor sa na obrázky!
 |
Oddelíme bielka od žĺtkov - toto je jediný "problém" pri piškóte:) a bielka vyšľaháme takmer do tuha. |
 |
Pridáme cukor a ešte došľaháme - pozor, najprv ide cukor až potom žĺtka, to je jediná zmena oproti poradiu v ingredienciách. |
 |
Pridáme žĺtka. |
 |
A znova mixujeme. |
 |
Pridáme všetky ostatné ingrediencie a znova zmixujeme. |
 |
Vylejeme do bábovkovej formy - aj tú "mäkkú" radšej povytierame maslom a HOTOVO, dáme piecť do rúry. Pečieme buď na "horný-dolný" ohrev pri 150˚C 1 hodinu alebo pri "ventilátore" na 170˚C 50 minút. Potom už len vyberieme a počkáme, kým bábovka vo forme ÚPLNE vychladne, inak sa nám rozpadne (ako aj mne dnes:):):) - nedočkavosť moja... |
 |
A už nám nič nebráni v tom, aby sme nabrali zase pár kalórií, ktorých sa nebudeme vedieť zbaviť:) Dobrú chuť! |