Cesnakové trojuholníky od KiRi-jednoduché a božské



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 500ml mlieka, 1 dl oleja, 1PL kryštálového cukru, 1 kocka droždia, 800g polohrubej múky, 2KL vegety, 1 prášok do pečiva ::::::::::::::::::::::::::::::::::Krém: 250g Hery, 2 žĺtky, 2KL vegety, 7 strúčikov cesnaku, rasca alebo sezamové, alebo ľanové semienka na posypanie,

POSTUP PŘÍPRAVY

Hneď na začiatku sa ospravedlňujem, ze tie moje vytvory sú na fotke tak bledé. Mám doma len staruuuuu komančskú plynovú rúru a ona nevie nič pekne prifarbiť. Takže tu je postup. ******Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, zasypeme cukrom, 2PL múky, a necháme 10 minút stáť. Potom pridáme olej a múku s vegetou, vymiesime cesto a necháme ho kysnúť cca 1 hodinu. Rozdelíme na 4 časti, každú vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, natrieme krémom a stočíme do rolády. Vrch rolády tiež natrieme krémom, posypeme sezamom a pokrájame na trojuholníky. Uložíme na suchý plech a pečieme na 200˚C {plynová rúra stupeň 5-6} asi 12 minút.*************** Poznámka: Do krému možno podľa fantázie pridať napr. za hrsť malých nasekaných oškvarkov alebo nastrúhaného tvrdého syra (najlepšie údeného), alebo trocha mletého mäsa urobeného na cibuľke a korení (nesoliť. V kréme je cesnak aj vegeta.) nasucho bez šťavy, aby nebol krém riedky. Len tam v záchvate kreativity nenaváľajte všetko naraz, piate cez deviate, pretože vytvoríte komerčne chutiace niečo, čo si môžete kdekoľvek kúpiť. Ja dávam z tých prídavkov vždy iba jedno...len tak chuť vynikne.