Cestoviny s omáčkou z kuracieho mäsa, baby špenátu a smotany



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cestoviny 300-400 g kuracie prsia, dve hrste baby špenátu, cesnak, maslo, smotana na šľahanie (ja som nakoniec dala až dve 200 ml z Lidla), soľ, solčanka, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

... v obrázkovom postupe

...tak a najskôr suroviny
...do hlbšej panvice si dáme rozpustiť cca 50 g masla
...kuracie prsia si opláchneme, osušíme a nakrájame na rezance, resp. kocky. Špenát - i keď na sáčku avizovali, že je umytý - tiež opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
...kuracie kúsky si ochutíme soľou, solčankou a čerstvo namletým čiernym korením
...do rozohriateho masla pridáme kúsky kuracích pŕs
...osmahneme cca 3-5 minút
...tak aby sa mäsko zo všetkých strán zatiahlo - do biela
...vyberieme ho z panvice a necháme odpočívať mimo oheň
...na drobno nakrájame, alebo na hrubo prelisujeme tri strúčiky cesnaku
...pridáme do maslovo-mäsového výpeku
...vsypeme lístky baby špenátu
...pol minúty necháme podusiť vo výpeku
...zalejeme smotanou na šľahanie. Ak chceme mať hustejšiu omáčku, alebo jej mať viac, tak si v šálke mlieka rozhabarkujeme polievkovú lyžicu polohrubej múky a tým omáčku nadrobíme a zahustíme.
...dochutíme podľa potreby a necháme prejsť varom
...hneď ako to prevrie vsypeme naspäť kuracie kúsky aj so šťavou, ktorú si pustili
...premiešame a a je to.