Bravčové batôžky v alobale



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g bravčové karé, prípadne stehno, 80 g šunky, 80 g tvrdeho syra, 40 g anglickej slaniny, 20 g cesnaku, soľ, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík som našla vložený v alobale, ktorý dosť často pri svojich receptoch využívam, pod takýmto názvom. Dnes som odskúšala a odporúčam. Je to niečo ako španielske vtáčky, no masko sa nedusí ale pečie a dá sa urobiť aj v prírode.

Bravčové masko nakrájame na štyri rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme. Na každý rezeň položíme plátok šunky, syra, slaninky, ja som pridala aj uvarené vajíčko.
Rezne preložíme na polovicu a spojíme špáradlom. Povrch potrieme rozotretým cesnakom.
Každú porciu zabalíme samostatne do vymasteného alobalu a uložíme na suchý plech.
Pečieme v teplej rúre asi 40 minút. Ja som potom ešte na chvílu alobal otvorila, masko posypala grilovacím korením a nechala na grile chvíľu zapiect aby nebolo také bledé.
Ako prílohu môžeme podávať opekané zemiaky, prípadne ryžu, každý podľa chuti.
Môžme aplikovať aj v prírode. Prajeme dobrú chuť :)