Bravčové batôžky v alobale

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600 g bravčové karé, prípadne stehno, 80 g šunky, 80 g tvrdeho syra, 40 g anglickej slaniny, 20 g cesnaku, soľ, korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento receptík som našla vložený v alobale, ktorý dosť často pri svojich receptoch využívam, pod takýmto názvom. Dnes som odskúšala a odporúčam. Je to niečo ako španielske vtáčky, no masko sa nedusí ale pečie a dá sa urobiť aj v prírode.
 |
Bravčové masko nakrájame na štyri rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme. Na každý rezeň položíme plátok šunky, syra, slaninky, ja som pridala aj uvarené vajíčko. |
 |
Rezne preložíme na polovicu a spojíme špáradlom. Povrch potrieme rozotretým cesnakom. |
 |
Každú porciu zabalíme samostatne do vymasteného alobalu a uložíme na suchý plech. |
 |
Pečieme v teplej rúre asi 40 minút. Ja som potom ešte na chvílu alobal otvorila, masko posypala grilovacím korením a nechala na grile chvíľu zapiect aby nebolo také bledé. |
 |
Ako prílohu môžeme podávať opekané zemiaky, prípadne ryžu, každý podľa chuti. |
 |
Môžme aplikovať aj v prírode. Prajeme dobrú chuť :) |