Čokoládový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 400gr hladkej muky, 300gr práskoveho cukru, 2 cele vajicka, 2 PL kakaoveho prasku, 1CL sody bicarbony, 3 PL marhuloveho (alebo aj ineho) lekvaru, 1 kypriaci prasok do pernika, 400 ml mlieka, 200 ml oleja Poleva: marhulovy (alebo iny) lekvar na potretie korpusu , 200gr cokolady na varenie, 120 gr stuzeneho tuku (CERA)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept robila jedna pani v relacii BEZ SERVITKY a kedze sa mi velmi zapacil vyskusala som ho a odporucam ho aj VAM pre jeho jednoduchu pripravu a uzasnu chut!
Postp:
Všetky suroviny na prípravu korpusu vložíme do jednej nádoby a dôkladne vymiešame elektrickým mixérom. Vylejeme do väčšieho vymasteného a múkou vysypaného plechu. Rúru predhrejeme na 160°C a pečieme 25 minút, potom teplotu zvýšime na 180°C a pečieme ešte ďalších 15 minút. Korpus necháme vychladnúť a potrieme lekvárom. Z čokolády a stuženého tuku si v parnom, alebo vodnom kúpeli urobíme polevu, ktorú vylejeme na korpus. Necháme stuhnúť. Servírujeme s čerstvým ovocím.