BRIOCHE CHINOIS /iná varianta/



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:100 ml teplého mlieka, 100 mäkké maslo, 2 rozšľahané vajcia, 50g cukru, 1/2 ČL soli, 400g hladkej múky 15g čerstvých kvasníc. Plnka: vanilkový krém /nie celý/, lemond curd /nie celý/ , čokoládové kúsky Na potretie: žĺtko s troškou mlieka, po upečení cukor s vodou /prevarený/. Na vrch: mandľové lupienky

POSTUP PŘÍPRAVY

Z prísad na cesto tekuté+sypké v pekárničke vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.
Po vykysnutí oddelíme cca tretinu, ktorú vyvaľkáme a položíme do vymastenej formy.
Polejeme tenkou vrstvou vanilkového krému, ktorý rozotrieme.
Zvyšné cesto vyvaľkáme na obdĺžnik ako na závin, potrieme lemon curd, posypeme čokoládovými kúskami, a pokapeme vanilkovým krémom.
Zavinieme a krájame na kolieska cca 3-4 cm, ktoré kladieme do formy rezom hore.
Keď máme poukladaný celý vrch, potrieme vajíčkom rozšľahaným s troškou mlieka, posypeme mandľovými lupienkami.
Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov, kým je riadne prepečený.
Po vytiahnutí potrieme zvareným cukrom s vodou.
Necháme vychladnúť.

Dobrú chuť :-)

Prísady, ktoré budeme potrebovať...
..mokré+sypké prísady dáme do formy pekárne..
...dáme program cesto a necháme vykysnúť...
Po vykysnutí tretinu cesta dáme na vymastenú formu...
Zvyšné cesto vyvaľkáme...
....rozorieme naň vrstvu lemon curd...
posypeme kúskami čokolády, alebo ozdobami, ktoré máme navyše...
na cesto vo forme dáme malú vrstvu vanilkového krému..
..krémom pokropíme aj rozváľaný plát cesta s lemon curd a čokoládou...potom ho zrolujeme ako závin a budeme krájať kolieska,.....
..pokladieme kolieska po celej ploche...
..potrieme vajíčkom s troškou mlieka a posypeme mandľovými lupienkami...a dáme piecť..
DOBRÚ CHUŤ !!!