PEČENÁ CVIKLA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g cvikla,cesnak, tymián, maslo, olivový olej, balsamico, morská soľ, korenie. Momentálne mi ostalo málo cvikle, a nemala som doma ani syr, tak je to trošku chudobnejšia varianta. Inak je vhodné pridať cca 200g fety, alebo mozarelly. Množstvo závisí od počtu ľudí aformy v ktorej robíte. Toto jedlo je vhodné ako príloha, ale ja si robím samostatne ako obedík, alebo len tak s pivkom :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Cviklu si namočíme do misky s vodou a riadne šupku umyjeme.
Potom podľa veľkosti nakrájame na polovice, alebo štvrťky.
Do maslom vymastenej formy dáme cviklu, cesnak v šupke /ja som mala posledný, inak dávam viac.Pečený cesnak je fantastický/. Ak chceme pridáme kúsky syra.
Cviklu zakapeme balsamicom, všetko pokapeme olivovým olejom.
Osolíme,okoreníme, pridáme tymián.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200stupňov cca 45 minút.
Dĺžka pečenia závisí aj do veľkosti cvikle, tak si treba sledovať. Ale tento čas zvyčajne stačí.

Sladká chuť cvikle a cesnaku je priamo úžasná.

Dobrú chuť :-)

Potrebné ingrediencie....
...vymastená forma..
..očistenú a nakrájanú cviklu zakapeme balsamicom, pridáme cesnak, môžme aj syr, pokapeme olivovým olejom-pridáme soľ, korenie, bylinky a dáme zapiecť...
..obedík mám hotový, ešte vytiahnuť Radlera z chladničky ...a dobrú chuť :-)