Tvarohové rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme 1 tvaroh (množstvo podľa toho,koľko toho budete chcieť "navariť"), staré rožky-asi 2 dňové (znova množstvo podľa toho,koľko toho budete chcieť "navariť"), práškový cukor (dosladzuje sa podľa chuti).

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Najprv si dáme do misky tvaroh a zmiešame ho s cukrom. Do 200g tvarohu dáme 2 pl práškového cukru, ak máte viac tak viac. Spolu to zamiešame, až kým nezmiznú hrudky. Ak ochutnáte a bude sa vám to stále zdať kyslé,kľudne pridajte cukor.
2.Rozkrojíme si rožok na pólku a vydlabeme doň dieru. Omrvinky, ktoré vydlabeme dáme do zvláštnej misky.
3.Do vydlabanej pólky rožku dáme tvarohovo-cukrovú hmotu.. (Radím dávať prstom,tak to najlepšie drží). Dáme ju až povrch a ešte pretrieme vrch rožka s tým tvarohom.
4. Tento natretý vrch "ponoríme" do misky s odrobinkami z rožka, čiže na vrchu pólky rožka nebude tvarohová hmota,ale odrobinky.
5. Rozohrejeme si na panvici olej (pozor,iba trochu!!) a dáme rožky na panvicu.
6. Smažíme do zlatista,aby boli chrumkavé.
7. A dobrú chuť!!! :-))

POZNÁMKA: Mohlo by sa to smažiť aj bez oleja, ale olej dodáva rožkom chuť pirôžkov.

1. Najprv si dáme do misky tvaroh a zmiešame ho s cukrom. Do 200g tvarohu dáme 2 pl práškového cukru, ak máte viac tak viac. Spolu to zamiešame, až kým nezmiznú hrudky. Ak ochutnáte a bude sa vám to stále zdať kyslé,kľudne pridajte cukor.
2.Rozkrojíme si rožok na pólku a vydlabeme doň dieru. Omrvinky, ktoré vydlabeme dáme do zvláštnej misky.