Maková torta s jogurtovou penou s čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 4 vajcia, stipka soli, 120g cukru, 130g polohrubej muky, 30g kakaa, 2CL PDP, 150g mleteho maku pena: 150g bielej cokolady, 6 platkov bielej zelatiny, 2 vajcia, 2 PL cukru, 500g jogurtu s vanilkovou prichutou, 400 ml slahackovej smotany tekutina: ľťéml silenej kavy, 5 cl amaretta na ozdobu: kakao, cokoladove hoblinky, physalis

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: vajcia, 4 PL vody, sol a cukor uslahajte do peny. Smiesame muku s PDP, kakaom, makom, a vmiesame vajecnu penu. Formu o priemere 26-28cm vymastime, vysypeme a naplnime cestom, pecieme 25 - 30 minut na 180 stupnov
Krem: 30g bielej cokolady si dame stranou, ostatnu cokoladu rozpustime. Dame smaknut zelatinu, vajcia s cukrom vyslahame do peny a vmiesame cokoladu a jogurt. Potom pridame rozpustenu zelatinu. Chladime 15 - 20 minut a pridame do tuha vyslahanu slahacku.
Tortovy korpus vodorovne prekrojime, spodny diel opatrime tortovym prstencom. Zmiesame amaretto s kavou a polovickou tekutiny pokropime spodny diel korpusu. (ja som potom potrela aj dzemom), potreme polovickou jogurtovej peny a priklopime vrchnym dielom. Pokropime ostatnou tekutinou, potrieme zvysnou penou a dame chladnit do uplneho stuhnutia, asi 2 hodiny.
Odstranime prstenec a dozdobime tortu kakaom, cokoladovymi hoblinkami a physalisom.

Torta je vyborna, krem je sviezi a velmi jemny, urcite odporucam, kludne mozete dat na kazdy korpus po kavicke aj ten dzemik, neuskodi.