Sypaný tvarohový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

½ l polohrubej múky 35 dcl kryštálového cukru 1 kypriaci prášok 500 g jemného hrudkovitého tvarohu hrsť hrozienok 4 celé vajcia 1 vanilínový cukor ½ l mlieka 100 g rastlinného alebo stuženého tuku

POSTUP PŘÍPRAVY

Pekáč vymastiť rastlinným tukom.
Do múky vsypať kryštálový cukor a kypriaci prášok. Polovicu zmesi nasypeme lyžičkou na plech.
Do tvarohu dáme hrozienka. Túto zmes navrstvíme rukou na múkovú zmes.
Vajcia rozšľaháme s vanilínovým cukrom a nakoniec pridáme mlieko a rozšľaháme. Žufankou nalejeme zmes na plech.
Na vrch opäť nasypeme druhú polovinu múkovej zmesi.

Strúhadlo dáme vopred do mrazničky spolu s rastlinným tukom. Na vrch koláča nastrúhame rastlinný tuk.
Dáme piecť pri 180°C na cca 30-35 minút.


Dobrú chuť !!!