Želatinovo tvarohový koláč s ovocím

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto.4 vajcia,200g práškového cukru,100ml oleja,100ml mlieka,200g polohrubej múky,štipka prášku do pečiva. Plnka:2 ks jemného tvarohu,2ks vanilínového cukru,3 ks kyslej smotany, 6PL práškového cukru Poleva:500ml šťavy z kompótu alebo sirupovú vodu a 1ks zlatý klas. Ovocie podla chuti. Papier na pečenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup cesto: žľtka vymiešame s cukrom,pridáme olej,mlieko a múku premiešanú s kyp. práškom premiešame na hladkú masu. Z bielok spravíme sneh a zľahka vmiešame do cesta. Dáme na plech a pečieme pri 180°C-25 až 30 min.
Postup na plnku: všetky ingrediencie spolu vymiešame a vylejeme ešte na teplé cesto.Poukladáme ovocie podla chuti a uvaríme polevu ktorou opatrne koláč zalejeme. Dáme na chladné miesto asi tak na 12 hod. (u nás nikdy nevydržal jedli sme ho aj lyžicami s plechu).

Prajem Vám dobrú chuť.

Maťa