Škoricovo čerešnový koláč s posýpkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 170g zmäknutého masla, 280g polohrubej múky, 2 ČL prášku do pečiva, 2 ČL mletej škorice, 100g práškového cukru, štipka soli, 2 vajíčka, cca 8-10 PL mlieka (podľa potreby), plnka: cca 400-500g čerešní, posýpka: 50g masla, 60g hrubej (polohrubej) múky, 50g práškového cukru, 1ČL mletej škorice

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento koláč je inšpirovaný jednou anglickou stránkou a je to celkom príjemná obmena klasických čerešňových bublanín. Na koláč potrebujeme tortovú formu s priemerom približne 26cm.
Z prísad na cesto vymiešame vareškou hustejšie cesto, ktoré potom stierkou urovnáme v maslom vymastenej tortovej forme. Na cesto poukladáme na husto čerešne a tie zasypeme posýpkou. Posýpku pripravíme zmiešaním všetkých surovín, tak aby sa sypali( mrvili) v rukách.
Pečieme vo vyhriatej rúre na cca 160° orientačne 40min. Dobrú chuť.

a tu je v reze :)