Kuracie prsia so šampiónmi a hermelínom :)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie prsia asi 500g, šampióniky 200g, biele vínko, soľ, korenie a hermelín
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept je úplne jednoduchý, ale tak úžasný, že ho budem robiť asi každú druhú nedeľu :D
|
prsíčka si umyjeme, hrubé časti naklepeme a votrieme do nich olivový olej, morskú soľ a čierne korenie - z oboch strán |
|
nakrájame si šampióniky na plátky |
|
opražíme ich na panvici, ja som ich pražila dosť dlho, chcela som, aby boli chrumkavé a trošku pripečené :P |
|
takto by to mohlo vyzerať :) |
|
opražené prsíčka vložíme buď do jedného plechu, ale takto zvlášť do zapekacích misiek :) |
|
do výpeku z prsíčok šupneme nakrájané šampióniky |
|
keď trošku zmäknú, prilejeme k nim dobré biele vínko. To spraví nádhernú vôňu aj chuť :) môžme šampióniky poprášiť čiernym korením |
|
na opražené mäsko naukladáme šampióniky |
|
pripravíme si syr |
|
ten rozkrojíme ho na 3 časti, alebo i na dve a uložíme ho na mäsko a šampióny :) |
|
a toto je výsledok :) môžeme papať s ryžou alebo zemiačkami :) a samozrejme, vínko, ktoré zostalo, si jednoznačne nenecháme ujsť a vypijeme ho k tejto mňamkovej večeri :) :) :) |