Cibuľová polievka ako ju varím ja



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cibuľa, olej, soľ, rasca, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, vegeta, nastrúhaný tvrdý syr, pečivo cesnak

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Necháme si z jednej cibule polovicu nepokrájanú a odložíme. Osolíme, trošičku okoreníme, posypeme rascou, podlejeme trochou vody a dusíme takmer do mäkka. Rozmixujeme, dolejeme vodu a pridáme ostatnú časť cibuľe pokrájanú na kolieska. Ochutíme vegetou a uvaríme do mäkka. Polievku podávame s opraženým pečivom, posypanú postrúhaným syrom a posekanou petržlenovou vňaťkou.


Táto polievočka je dobrá ako domáci liek na prechladnutie. Aspoň nám zaberá. Dobrú chuť.

pripravená cibuľa
do rozmixovanej poievky sme dali ostatok cibule pokrájanej na kolieska, alebo mesiačiky a dochutíme vegetou
Ako sa nám cibuľka varí do mäkka, môžeme si pripraviť pečivo.Ja ho nakrájam a oblejem roztopeným maslom, do ktorého som pridala prelisovaný cesnak ( množstvo cesnaku podľa chuti)
opražíme na masle za stáleho miešania
hotovo, posypeme syrom, ktorý padol za obeť na omeletu, posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou, keďže som ju nemala, použila som sušenú pažítku Dobrú chuť