Plnené cannelloni v rajčinovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

množstvo závisí od toho, koľkí budete papať: 1. tavený syr (ja som dala celú veselú kravu), 2. nejaký plesňový syr, 3. mrazený alebo čerstvý hrášok, 4. kukurica v konzerve, 5. šunka alebo údené (ja som použila údené pokrájané na kocky), 6. špenát, 7. trošku mlieka, 8. cestoviny cannelloni alebo lasagne ( ja som dala lasagne lebo cannelloni sme doma nemali :) ) 9. nejaká dobrá omáčka na cestoviny, 10. korenie, bazalka, 11. strúhaný syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaríme si lasagne v osolenej vode a na papieri na pečenie necháme usušiť. Medzitým si pripravíme plnky podľa chuti. Tie moje: zmiešala som tavený a plesňový syr, okorenila som a pridala asi dve lyžice kukurice a trošku mlieka(asi dve PL). Časť som si odložila do inej misky a pridala som údené mäso. Mrazený hrášok som si prevarila asi tri minúty, scedila, nechala vychladnúť a pridala k zmesi. Do stredu plátku lasagní som lyžicou naukladala plnky a zvinula do roliek. Do niektorých som pridala pár listov prevareného špenátu. Nesolila som nič, iba vodu na lasagne, lebo plesňový syr je sám o sebe dosť slaný. Takto pripravené rolky z lasagní (alebo original cannelloni) som poukladala do rajčinovej omáčky. Kúpila som hotovú, ale kto by chcel domácu, môžem poradiť aj takú, robievam ju často, ale teraz sa mi nechcelo :). Posypeme bazalkou a strúhaným syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 200 stupňov.... Dobrotka! :)

záber číslo 2 :)
na tanieriku...