Camembert s jablčno-paradajkovým konfitom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre 4 osoby potrebujeme: 4 camemberty, 30 gramov mletých lieskových orieškov, 80 gramov strúhanky, 2 vajíčka, olej na vyprážanie. Jablčno-paradajkový konfit: 1 stredne veľká cibuľa, 1 väčšie jablko, 2 lyžice olivového oleja, 3 lyžice práškového cukru, 400 gramov čerstvých olúpaných paradajok (1 plechovka sterilizovaných paradajok), soľ,čerstvá bazalka. Príloha: 1 kg nových zemiakov, petržlenová vňať, 50 gramov masla, soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je s miernými úpravami z Chuťoviek (leto 2011), čo je príloha Ženy a Život.

Najprv si pripravíme konfit, keďže to trvá najdlhšie. Keďže som varila z čerstvých paradajok, tak som si ich najprv obvarila asi 1-2 minúty vo vriacej vode, ošúpala a nakrájala. Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno a dáme v panvici spolu s olivovým olejom zosklovatieť. Ošúpeme jablko, zbavíme ho jadrovníka, pokrájame na menšie kocky a pridáme k cibuli. Posypeme práškovým cukrom a mierne skaramelizujeme. Pridáme nakrájané paradajky, osolíme, podusíme a varíme kým konfit nezhustne. Po dovarení do konfitu vmiešame nakrájané bazalkové lístky podľa chuti.
Mleté lieskové orechy zmiešame spolu so strúhankou, vajíčka rozšľaháme v osobitnom tanieri a obaľujeme syr. Najprv ponoríme do vajíčok, potom obaľujeme v zmesi z orieškov a strúhanky. Ja som nemala mleté lieskové oriešky, tak som si ich najprv nasucho opražila na panvici a keď začali praskať šupky, tak som ich zabalila do utierky a pošúchala. Tým sa zbavili šupky. Potom si ich zomelieme.
Syr som každý pozdĺžne prekrojila a tak som ho obaľovala. Stalo sa nám už v reštaurácii, že syr bol hrubý a nebol dobre prepečený a pri plesnivých syroch to cítiť obzvlášť.
Syr opekáme z oboch strán na rozohriatom oleji, po opeční do zlatej farby ho vyberieme, necháme okvapkať na papierovej utierke a hneď podávame.

http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/06/camembert-s-jablcno-paradajkovym.html